Castellano

dilluns, 24 de febrer de 2014

Beneficis per viure en edificis sosteniblesAl llarg del anys hem anat veient com l’arquitectura s’adaptava als nous corrents de sostenibilitat i ecologia. Tot i que a  molts constructors (per no dir arquitectes) encara els hi queda molt de tram per recórrer la  gent del carrer cada vegada veu més clar que s’han de canviar els hàbits de viure i l’impacte que aquests generen sobre tot el conjunt.

Avui us volem parlar d’un article que enumera 5 beneficis de viure en un edifici sostenible o amb certificació LEED. A l’article parla d’usar lluminàries eficients i d’usar plaques solars per abastir l’energia necessària quan parla de disminució de consum i cost energètic, de col·locar injector d’aire per reduir el caudal a les aixetes i promoure el reg gota a gota en els jardins, cosa que fa disminuir al 50% el consum d’aigua en el primer cas i el 60% en el segon i que enumera com eficiència en el consum d’aigua.

També parla de connectivitat alhora de construir les edificacions a prop de transport públic reduint de manera directa l’ús del vehicle privat i de la creació d’equipaments lligats a incentivar l’exercici i la vida sana, promovent una vida més activa i menys sedentària.

Temes com el benestar acústic lligat amb l’aïllament de l’edifici son també tractats en l’article però el que més ens preocupa és: per què no pensar en com adaptar aquestes grans idees a les edificacions ja existents? És que no es pot millorar el que tenim construït, que s’ha de construir més per fer-ho bé?

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada