Castellano

dilluns, 15 de juliol del 2013

Temps de tomaqueres

Ja estem a mig estiu si fa o no i és temps, entre d'altres coses, de tomaqueres. Que perquè parlem avui d'aquesta planta tan fantàstica? doncs perquè és una de les grans supervivents.
Si planteu tomaqueres (alguns entendreu el que vull expressar) passareu per molts graus de satisfacció. Primer perquè tindreu l’experiència de veure germinar  les llavors, de crear un planter, uns dies més tard haureu de  trasplantar-les a algun test més gros o posar-les a terra (alguns afortunats) i per últim haureu de col·locar canyes o pals i lligar-les a aquests conforme vagin creixent.
I mentre passa tot això, a part que anireu pensant en lo bons que son els tomàquets acabats de collir, observareu les primeres flors i de les primeres flors els primers tomàquets... Per això és fantàstic treballar-ho amb nens,  perquè veuen tot el cicle sencer, i perquè contra tot pronòstic veuran que les tomaqueres una vegada pansides segueixen alimentant els tomàquets que han tret! És fantàstic!

Quina gran incertesa no saber quan deixen d'alimentar els darrers tomàquets per marxar al més enllà... Si encara no heu plantat cap, viviu l'experiència!


 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada