Castellano

dimarts, 23 de juliol del 2013

Sabem qui manega l’energia?

Font: jjuanmar.blogspot.com
L’energia elèctrica no sempre ha estat una necessitat bàsica. Si, ara ja no podem viure sense ella però és important ser conscients de fins a quin punt la societat roda seguint les pautes que marquen des de dalt.

Entenem que, per exemple, la nevera, ens soluciona la vida, que la rentadora ens la facilita...i així podríem anar enumerant un munt d’electrodomèstics. Ara bé, som conscients de tota l’energia que gastem? Som conscients d’on prové? I sobre tot, som conscients que podem viure sense la meitat de les coses que usem? 

Font: thetrendnet.com
Per exemple, ara els telèfons s’han de carregar cada dia, en som conscients? Està molt bé que endollis i es carregui però...d’on ve la corrent? Sabem que la fabricació d’energia és la mateixa de sempre? Que els governs només fan que posar pals a les rodes de les renovables? És evident que viure amb electricitat és genial, però si us plau, siguem conscients. 

Avui us deixo un enllaç perquè veieu què poc interessa que ens fem aquestes preguntes. Fixeu-vos en la cita següent:
"casi todos los ministros que han tomado decisiones sobre energía hoy se sientan en los consejos de administración de las cinco grandes empresas eléctricas". Por eso,  "es importante una auditoría independiente para ver esas decisiones, qué costes y a quién han beneficiado".

Sabeu què ha passat? Doncs que 300 de 323 diputats han votat que no.


2 comentaris:

  1. Molt interessant. A Argentina ens tallen la llum cada 2 per 3. Pq fa molta calor i tothom enxufa els aires acondicionats, pq fa molt fred i passa el mateix amb les nevers, pq plou o fins hi tot pq volen que surti al carrer més gent per protestar contra el govern. El cert és que tot és política i els més perjudicats sempre son els ciutadans.
    Salutacions
    Ares
    Fuet-i-Mate

    ResponElimina
    Respostes
    1. A Barcelona va passar fa un parell d'estius. Van posar generadors de gasoil pels barris on la xarxa d'electricitat va deixar de funcionar per sobre càrrega. És una pena que no tinguem mesura en el consum però esperem que mica en mica tots siguem conscients de tot plegat.

      Elimina