Castellano

diumenge, 21 d’abril del 2013

Impost de circulació depenent del cotxe!



Per n-èssima vegada es proposen canvis en impostos sense pensar. Ara, l’impost de circulació ja no dependrà dels cavalls que tingui el teu cotxe sinó del que contamini (que en una primera impressió pot no ser una mala idea) però si ens aturem a pensar una mica veurem l’error.

Com bé diuen, suposarà pagar més als vehicles que “per la seva antiguitat provoquen més emissions a l’atmosfera”, molt bé, és a dir, els més antics, que justament son propietat d’aquelles persones que no s’han pogut canviar el cotxe per raons evidents, principalment econòmiques (perquè no ens enganyem, el que menys penses quan vas just de diners és en canviar-te el cotxe!). Doncs bé, resulta que l’impost “es fixarà en funció de les diferents normatives Euro i no es tindran en compte arguments de caràcter social”, és dir, que ho pagues si o si per molt que no puguis comprar macarrons.

I si pensem una miqueta més....si em compro un cotxe de 300cavalls (un d’aquest guapos guapos) que gasta poc i les emissions per cada 100 son poques però resulta que omplo el dipòsit 10 vegades la setmana pagaré menys que un 600 dels antics que el trec a passejar els diumenges perquè li toqui l’aire? Qui està contaminant més? 

Pensem-hi si us plau!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada