Castellano

dilluns, 14 de gener del 2013

un dia a l'escola :D


Avui hem estat a l’escola Lledoner, una de les Escoles Verdes de Granollers, que ens han convidat a fer una xerrada sobre arbres. 

Hem estat amb la classe dels Arbres i dels Màgics, de P5, on un allau de preguntes sense resposta al voltant d’una fantàstica rotllana hem manat resolent.

A la classe dels Arbres ens han explicat tot el que ells sabien sobre els arbres, d’on tots  hem après una mica: quin és l’arbre més gran del món ( d’on hem esbrinat com fa d’ample i d’alçada ), hem entès perquè hi ha arbres caducifolis i perennes, hem après trucs per saber si un arbre perdrà o no perdrà la fulla a l’hivern, o perquè serveixen les fulles, les arrels, ... quina diferencia hi ha entre testos,… ha estat fantàstic!

Però no s’ha acabat aquí! A mig matí la classe dels Màgics ens han demanat si podíem fer una miqueta d’explicació també per ells…i com podíem dir que no!?!

Els Màgics ens han explicat un munt de coses sobre els éssers màgics que habiten el bosc com les fades, els fullets…per la nostra part hem après com neix una fada, com s’han de tallar el bolets i un munt de coses més relacionades amb el bosc. Nosaltres els hi hem explicat que sense boscos no hi ha refugi ni cases per les fades! I que ells son el futur per la supervivència dels boscos i tot el que aquests conten. Hem après que quan es crema un bosc o es talla un arbre és important plantar-ne un altre i hem explicat quins passos cal seguir per fer-ho entre d’altre moltes coses.

Ha estat una experiència fantàstica de la que hem après un munt sobre la espontaneïtat de la quitxalla, les preguntes imprevistes, les respostes pensades i a mode inspirador! Els nens son el nostre futur i ells també son capaços d’entendre-ho.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada