Castellano

dimarts, 10 de setembre del 2013

Primer edifici de fusta de 5 plantes construït a Catalunya



I es que tenim present cada dia que hem d’utilitzar materials reciclables i sostenibles però imagineu l’alegria que ens ha donat aquesta noticia. 

Està situat al carrer Cavallers, en el casc antic de Lleida i forma part d’una iniciativa del municipi que aposta per la construcció sostenible.  La textura de fusta, molt més càlida que el formigó, té una estructura igual de forta que les seves edificacions veïnes i per contra presenta un impacte molt reduït (només han necessitat trenta jornades de feina, no genera casi residus i les molèsties als veïns ha sigut mínima).

L’execució del projecte l'ha portat l’empresa alterMATERIA, pionera en la utilització de la fusta en la construcció sostenible en aquest país, que ha treballat amb KLH, empresa austríaca que produeix els materials i exporta a tot el món gracies a la seva bona reputació.

Ja era hora que algú en aquest país apostés en ferm per aquestes “noves construccions sostenibles”.

2 comentaris:

  1. Molt interessant, construïr amb fusta, igual que fan els més petits... Per cert, felicitats per arribar a la final dels Premis Blocs Catalunya!

    ResponElimina
  2. Hola Àngela,
    felicitats a tu també per ser finalista!
    La veritat és que ens hem de mirar més els nens i menys els adults...sovint la inventiva és més espectacular i espontània.
    Molta sort!

    ResponElimina