Castellano

dilluns, 17 de desembre del 2012

Manual del bon plantador d’arbres



M’agradaria donar-vos les indicacions bàsiques perquè no tinguéssiu por alhora d’anar a plantar un arbre.
Primer cal diferenciar dos trets bàsics. El primer és “què he de saber per escollir un bon lloc” i la segona “com ho faig ara per plantar-lo?”.

Avui us explicaré la primera: Què he de saber per escollir un bon lloc?
Recordeu fer un cop d’ull, primer de tot, al mapa de situació d’arbrat per zones i alçades de l’apartat “he de saber”. Us ajudarà a escollir l’espècie en funció de la vostra part del territori preferida i us estalviarà algun disgust!! 

Una vegada ho teniu clar seguiu aquests 3 passos:

1.- No plantis mai el teu arbre a ple sol!!

Heu de saber que la època més dura que ha de passa el vostre arbre està a associada  al primer període de sequera, que nosaltres associem a l’estiu. Això vol dir que us heu d’assegurar que durant el primer any el Sol no el “cremarà”.
SOLUCIÓ: busca arbusts existents que li creïn ombra com a mínim en les hores més sufocants  de sol.

2.- Un arbre es fa molt gran!

Ara hauràs de pensar que en el futur necessitarà espai i que per tant, no el pots col·locar a prop d’un altre arbre o d’un arbre adult existent (o inclús que tu plantis al mateix temps!).
SOLUCIÓ:  deixa, per anar bé, 2.5 metres mínims de distància entre cada exemplar.

3.- El terreny no sempre és pla...

Per últim i no menys important, hauràs de tenir present que necessitarà aigua. Com que heplantatunarbre.com només utilitza arbres de bosc mediterrani, i fas cas del mapa de situació per especies, els arbres estan totalment adaptats al nostre clima i al caràcter de pluja torrencial que tenim la nostre país. Tot i així els terrenys amb molt pendent no son favorables per una plantació.
SOLUCIÓ: no busquis plantar en el punt més alt, ni en carena, ja que l’aigua baixarà pel pendent i no hi haurà temps de filtracions suficients per assegurar la supervivència. Intenta trobar llocs amb pendent moderat  i adapta’l perquè l’aigua es dipositi en la superfície propera.

A que no era tan difícil? Ànims i endavant!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada