Castellano

divendres, 19 de juliol del 2013

Coneixeu Meandre?



Meandre Manresa és una associació per la conservació del patrimoni natural de Manresa. Va néixer l’any 2006 i és una entitat sense ànim de lucre.

Els seus objectius es basen en donar a conèixer l’anell verda que envolta Manresa al mateix temps que quedi protegida en el nou Pla d’Ordenació Urbanístic que s’ha de redactar en els propers dos anys.
Per fer-ho organitzen excursions, trobades, xerrades,...i tot per fer més fort el lligam de la població amb el seu entorn. El seu lema és “Si es coneix, s’estima, si s’estima, es defensa”, i fins ara la resposta ciutadana ha donat els seus fruits.

Font: Meandre. Excursió: marxa nòrdica
La preservació i manteniment com a sòl no urbanitzable dels espais lliures del rodal,  la creació i adequació de  corredors verds segurs i agradables des de la trama urbana de la ciutat fins als diferents llocs emblemàtics de l’Anella, la connexió dels itineraris de Manresa amb els dels pobles veïns, la promoció de la producció agrícola de les hortes del Poal i Viladordis, i conseqüentment del consum de proximitat, la creació del Centre d’Interpretació del valors agrícoles i mediambientals del Pla de Bages a la recent adquirida Torre Lluvià i el seguiment del projecte de restauració i reforestació dels espais afectats per la construcció de l’eix diagonal i desdoblament del transversal  per a que segueixi fidelment les recomanacions dels estudis  d’impacte ambiental de l’avantprojecte son alguns dels seus projectes-objectiu.

Si voleu saber-ne més o formar-hi part aportant el vostre granet de sorra no ho dubteu!
Aquí teniu l’enllaç.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada