Castellano

dissabte, 22 de març del 2014

L’asfalt impermeabilitza el terra




L’altre dia parlàvem de com s’havia pensat en aprofitar l’aigua de pluja amb una senzilla inclinació a l’asfalt, amb la qual, l’aigua anava a parar als escocells dels arbres i vegetació urbana. 

Avui us volem explicar la importància de que el sòl sigui transpirable i pugui absorbir l’aigua de pluja.  Per exemple, fixem-nos amb les ciutats. Tota l’extensió  que ocupa una ciutat es pot traduir a km2 de sòl impermeabilitzat. Això vol dir que no hi pot viure cap vegetació sense reg perquè al sòl no li arriba aigua! Perquè? Per què l’aigua rellisca per l’asfalt i no es filtra pel terra fins alimentar el subsòl. 


Això vol dir que si un circuit de reg deixa de funcionar pot acabar matant a totes les plantes que ha de regar!  
A més a més, penseu que no tots els terres tenen la mateixa capacitat de filtrar aigua i per tant, pot ser que espais de vegetació s’alimentin de l’aigua que els hi arriba per sota terra des de més lluny del que ens pensem i en conseqüència, si algun espai queda impermeabilitzat pot afectar moltes més zones que la pròpia.

Enteneu ara perquè hi ha inundacions? Si el terra no absorbeix i el clavegueram no dona abast (masses m2 d’aigua per desaiguar) l’aigua només pot acumular-se en superfície.

Intenteu doncs, sempre que pugueu, posar paviments transpirables i permeables.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada