Castellano

diumenge, 22 de setembre del 2013

L'origen dels residus a les platges



L'associació de Vertidos Cero ha quantitzat les deixalles que es troben a les platges espanyoles. Segons han catalogat aquestes deixalles les separen per mides, de manera que cada 100m de platja es poden trobar fins a 130 objectes menors de 50 cm i cada quilòmetre es troben 69 objectes de mes de 50 cm.

Tots hem patit alguna vegada deixalles dels anteriors banyistes que ocupaven el nostre lloc, volem posar especial èmfasi amb les cigarretes, però aquest cop el toc d'atenció ha estat dirigit als residus que arriben des de l'aigua.

Perquè s'entengui una mica la procedència, dels objectes majors de 50cm el 16% son de fusta "treballada" i dels menors el 13% son residus higiènic-sanitari, cosa que posa en evidencia la preocupació sobre els abocaments provinents de les aigües residuals. Per la resta, siguin de la mida que siguin, son plàstics i polietilens. 

Aquesta varietat de mides només demostra que és necessària una bona gestió dels residus des del minut zero, és a dir, des que el creem nosaltres, per exemple, trencant un envoltori.

http://www.europapress.es/sociedad/medio-ambiente-00647/noticia-playas-espanolas-tienen-130-residuos-pequenos-cada-100-metros-70-grandes-cada-kilometro-vertidos-cero-20130912175347.html#AqZ1Ft7DLc2by1jj

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada